Државно првенство БиХ у модерним плесовима 7. и 8. новембра на Палама

0
567

Државно првенство БиХ у модерним плесовима биће одржано 7. и 8. новембра у Спортско – пословном центру „Пеки“ у Палама, а организатор је Савез модерних плесова у БиХ, уз техничку реализацију Плесног студија „Орион“ из Пала, рекао је руководилац овог студија Драган Веселиновић.

Он је истакао да је Државно првенство финално такмичење у једној плесно – такмичарској сезони, као и да организатори морају имати довољно искуства, знања и адекватне услове да би добили организацију једног овако сложеног првенства.

„Клубови, тренери и плесачи, годину дана раде на припреми квалитетне кореографије коју ће показати на такмичењу с циљем освајања најбољег резултата, како би се квалификовали на Европско и Свјетско првенство у текућој плесној сезони“, нагласио је Веселиновић.

Руководилац „Ориона“ захвалио је општини Пале, као главном покровитељу Првенства, за огромну подршку, те изразио очекивање да ће на такмичењу учествовати 1.500 плесача из 23 клуба из цијеле БиХ.

„Плесни студио `Орион` представиће се на Државном првенству, са својим плесачима из Пала и Источног Сарајева, а током љетњих мјесеци максимално ћемо се припремити са жељом да покажемо најбоље из нашег студија и остваримо што боље резултате“, рекао је он.

Публика ће имати прилику да ужива у бројним групама плесова:

  • Street Dance (Hip hop, Disco dance, Break, Electric, Disco Show, Street Show);
  • Performing Arts (Ballet, Show Dance, Modern, Belly Dance, Tap Dance, Acrobatik, Jazz Dance, Character – Ethnic – Folk, Flamenco);
  • Couple dance Disciplines (Argentine Tango, Salsa, Merengue, Bachata, Caribean Dances, Salsa Rueada de Casino, Caribean Show, Latin Show, Sinchro Dance).

Првог дана такмичења, у суботу, 7. новембра, наступиће такмичари у групама Street Dance и Couple dance Disciplines, док ће у недјељу, 8. новембра публика уживати у групи Performing Arts.

Kада је ријеч о старосним категоријама, наступиће дјеца до седам година, као и дјеца до 10, односно 12 година. У јуниорској конкуренцији, настипиће тинејџери узраста до 14, односно 16 година, а биће организовано и такмичење за одрасле до 30, односно 50 година. Посљедња старосна категорија предвиђена је за сениоре преко 50 година.

Такмичари ће бити подијељени у неколико плесних дисциплина, а то су Соло, Дуо, Трио, Група (3 до 7), Формација (8 до 24) и Продукција преко 25 играча.

Веселиновић је подсјетио да је Плесни студио „Орион“ активан од 1992. године, да је један од носилаца плесне сцене у Босни и Херцеговини, као и да је током година био орагнизатор великих плесних догађаја и осталих плесних манифестација.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here