Други зимски камп у џудоу „Пале 2020“ окупио преко 200 учесника

0
35

У спортској дворани СПЦ „Пеки“ у Палама вечерас је отворен други тродневни зимски камп у џудоу „Пале 2020“ у организацији Џудо клуба „Рајко Кушић“ из Пала и Џудо савеза Републике Српске, који је ове године окупио преко 200 такмичара из БиХ, те репрезентативце Србије и Црне Горе.

Предсједник паљанског Џудо клуба „Рајко Кушић“ Његош Пољаковић рекао је да су на Палама одлични услови за спортске манифестације, што привлачи спортисте, те нагласио да је камп одлична припрема џудиста за даља такмичења.

„Џудо кампови су нешто чиме се квалитет џудо спорта јако побољшава, па нема разлога да плаћамо велике трошкове за одлазак малог броја такмичара по земљама Европе, када можемо за све наше перспективне такмичаре овдје у Палама то направити, угостити један број екипа из земаља окружења и имати камп на завидном нивоу. Такође, поред кампа, Џудо савез РС организује семинар за тренере који ће на крају семинара добити лиценцу и то је услов да би могли радити тренинг у наредној такмичарској години. Ово је један интензиван камп на коме ће дневно бити одржавани по два тренинга у временском трајању од по два сата, а учествују јуниори и сениори, те мали број кадета. Учесници су смјештени у студентским домовима ЈУ `Студентски центар` Пале, дакле, одлични су и смјештајни и спортски услови на Палама, због чега се спортисти увијек радо одазивају на овакве догађаје“, додао је Пољаковић, те захвалио на подршци спонзорима кампа општини Пале и граду Источно Сарајево, као и техничком спонзору Џудо клубу „Босна“ из Сарајева.

Камп је свечано отворио замјеник начелника општине Пале Марко Гајовић, који је учесницима изразио добродошлицу на Пале, те истакао да ће Општина увијек подржавати овакве догађаје.

„Овај и слични догађаји имају велики значај за општину Пале и увијек ћемо их подржавати. Овдје имамо врхунске услове за одржавање спортских догађаја републичког, европског, па и свјетског карактера, као и довољно смјештајних капацитета. Овом приликом захвалио бих директору ЈУ `Студентски центар` Пале који је учесницима уступио смјештајне јединице студентских домова, чији су услови на завидном нивоу“, навео је Гајовић.

Огњен Павловић, предсједник Џудо савеза Републике Српске и потпредсједник Џудо савеза БиХ, похвалио је организацију кампа, те истакао да је жеља Савеза да овај камп постане традиционалан.

„Било би одлично да традиционално имамо један зимски камп, као што имамо и љетњи камп у Требињу. Желимо да имамо заокружену причу када је у питању почетак и сезоне и овога дијела године када је пауза. Највећи значај организовања овога догађаја је за спортисте, јер велики број спаринг партнера даје основу за рад и напредовање у будућности“, истакао је Павловић, нагласивши да је презадовољан условима тренинга у дворани „Пеки“.

Једна од учесница кампа је и Лариса Церић, најбоља спортисткиња БиХ за 2019. годину, која је истакла да је камп одлична прилика за тренинг пред сезону, те захвалила организаторима за одличне услове у тренирању.

„Драго ми је да и ове године имамо овај камп на Палама и сигурно ће ми помоћи у наставку сезоне која је тек на почетку. Надам се да ће све проћи у најбољем реду, као што је то случај био и прошле године. Хвала организаторима који су се потрудили да нас све угосте, јер ће и мени и свим младим спортистима камп бити од користи да размијенимо искуства и што боље се спремимо за такмичења која слиједе“, додала је Церићева.

Џудо камп „Пале 2020“ одржава се на Палама другу годину заредом, а трајаће од 10. до 12. јануара.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

five × 4 =