Дому здравља Пале донирана заштитна опрема

0
193

Посредством Амбасаде САД у БиХ данас је уприличена церемонија током које је уручена донација Дому здравља Пале. Донација садржи значајне количине опреме у вриједности од 37 хиљада америчких долара, намијењене борби против пандемије вируса корона.

Предаји опреме присуствовало је руководство општине Пале Дома здравља Пале.

Начелник Бошко Југовић изразио је велику захвалност за ову донацију.

„Ово за нас не представља само финансијку помоћ, већ и вид моралне подршке, а то нам је свима заиста потребно у овом времену када се цијели свијет бори против пандемије корона вируса“, рекао је Југовић.

Начелник Одјељења за здравствену заштиту Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске Милан Латиновић се захвалио на донацији и подсјетио је да америчка Амбасада у БиХ још на самом почетку пандемије корона вируса донирала вриједну опрему Болници „Србија“ у Источном Сарајеву. Та опрема је затим распоређена и осталим здравственим установама на подручју града.

„Ово је један наставак активности које смо имали на почетку пандемије када су такође Амбасада САД и НАТО снага донирали средства Болници „Србији“ у Источном Сарајеву. Ми смо већ разговарали са америчким амбасадором да, ако буду у могућности, донирају и одређене лабораторијске апарате који ће служити за дијагностику вируса САРС“, додао је Милан Латиновић.

Замјеник Шефа мисије у америчкој Амбасади у БиХ Елен Џермејн захвалила је НАТО штабу у Сарајеву који је омогућио допремање донације паљанском Дому здравља, те истакла да је циљ да се помогне медицинском особљу у борби против вируса корона.

Бригадни генерал и командант НАТО штаба Ерик Фолкестад изразио је задовољство су били у могућности да помогну и навео да је ово једна од многих донација од почетка пандемије.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

11 − 9 =