Додик: Вучић је државник посвећен просперитету Србије, али и региона

0
610

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је предсједник Србије Александар Вучић државник у правом смислу те ријечи, посвећен просперитету и напретку Србије, али и свих држава у региону и шире.

– Својом мирољубивом политиком он на том путу даје свој пуни допринос – истакао је Додик упитан да прокоментарише ситуацију у Србији на челу са Вучићем, као и сарадњу Србије са Српском и земљама региона.

Он је нагласио да је Србија са Александром Вучићем, економски узнапредовала и постала незаобилазан фактор у међународној политици.

– Србија је са Вучићем на челу препозната као држава мира и стабилности. Посебно треба нагласити да предсједник Вучић није заборавио ни Србе ван Србије који су постали сигурни у своју отаџбину када год се нађу у невољи или им затреба помоћ, ма гдје били – истакао је српски члан Предсједништва БиХ.

Он је истакао да Вучићева енергија и вјера у исправност онога што ради је инспиративна за многе.

– Након свега што је учинио градећи Србију и услове за бољи живот српског народа и осталих, с правом можемо рећи да је оставио до сада велико и неизбрисиво насљеђе подижући Србију, која је прије њега била у не баш завидном положају – оцијенио је Додик.

Према његовим ријечима, велики инфраструктурни и други пројекти на које је Србија чекала деценијама под вођством Вучића промијенили су слику Србије.

Када је ријеч о БиХ, Додик је нагласио да је Вучић увијек имао одмјерен став уз стално наглашавање да је одан поштовању Дејтонског мировног споразума и да је он гаранција очувања БиХ и мира у тој земљи.

– Његово јасно исказано опредјељење јесте да се дјелује у функцији система, поштовања механизма координације, те равноправности два ентитета и три конститутивна народа. Вучић је више пута поновљао да ће Србија штити стабилност и опстанак Српске и на томе смо му неизмјерно захвални, као и за економску сарадњу Србије и Српске, прије свега у области инфраструктуре, што потврђује и изградња ауто-пута од Београда, преко Бијељине до Добоја, затим туризма, културе – нагласио је Додик, додавши да сарадња Српске и Србије никада нису били бољи.

Додик је подсјетио да је, захваљујући сарадњаи са предсједником Србије и Владом те земље, први пут договорено и почело заједничко обиљежавање значајних датума за српски народ и много тога још.

– Нема сумње да је Србија са Вучићем постала боље и значајније мјесто за живот, сигурна на свом путу просперитета и окренута и Србима ван Србије као ослонац на који увијек могу рачунати – закључио је српски члан Предсједништва БиХ у изјави за Срну.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here