Додик: Висок степен безбједности у Републици Српској

0
92

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је, упркос бројним злонамјерним написима у неким медијима и огромним притисцима који свакодневно долазе са Запада, степен безбједности у Републици Српској висок и да грађани немају разлога за бригу.

У Српској не може доћи до сукоба, грађани треба да живе смирено, ја им гарантујем да овдје никаквих сукоба неће бити. Може бити подвала, имамо ми терориста у БиХ који могу нешто да направе, али овдје у Српској нико никога неће слати у рат, овдје неће бити рата, Република Српска ће се бранити и одбранити и додатно ојачати и осамосталити путем политичког процеса – рекао је Додик у интервјуу за сутрашњи Ало.

На констатацију да Република Српска сада има и Жандармерију, Додик је рекао да Српска има „свашта што ви не знате и не треба да знате“.

Он је нагласио да, од момента када је први пут стао на чело Републике Српске, ниједан његов дан није прошао без разноразних притисака, који неријетко долазе са Запада.

  • И дан-данас је тако, они нађу неке квазиинтелектуалце, квазиновинаре, пијандуре по Београду, који пишу свашта о нама, а нико није дошао овдје да види како се ми боримо, да виде град који смо направили у посљедњих 20 година, а који изгледа као прави европски град, чист, уредан, фин, људи су фино обучени, задовољни и, наравно, са жељом да буде боље – рекао је Додик.

Како је додао, „они из ћумеза и кафана у Београду пишу разне негативне текстове, а нема шансе да се у било ком медију у Сарајеву нађе Србин да пише и подржава Републику Српску, док у Београду можете да нађете медије гдје дођу Бошњаци новинари који клевећу Српску“.

  • Београд показује своју величину у чињеници да може и то да истрпи, а ми у Републици Српскоој показујемо снагу да нам такви написи не могу ништа, па ни да нас изнервирају – рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ рекао је да је опозиција у Србији, док је била на власти, имала прилику да уради нешто по питању Косова и Метохије, али то није учинила, и оцијенио да је Косово било изгубљена прича, док га предсједник Србије Александар Вучић није поставио као најважније српско питање.

  • Видио сам да нису имали никакве куражи. Када год је требало неку важну одлуку тог времена донијети, увијек су говорили „а странци“… шта странци? Ако је Вучић ишта урадио, а јесте много, учинио је то да Србија води аутентичну српску политику – рекао је Додик.

Он је нагласио да су некада стране амбасаде одређивале с ким ће се представници Србије састати и да ли ће се састати, ко ће бити предсједник владе…

  • Сада сви говоре да је Косово тема. Вучић је на неки начин сам себи направио проблем. Он док није поставио Косово као најважније српско питање за разговоре, Косово је било изгубљена прича. Било је изгубљено за сваког Србина, сви су сматрали да је то готова прича и да само још нешто мало треба завршити око оне четири општине, а и за то се вјеровало да ће се неком интервенцијом странаца интегрисати у току ноћи – рекао је Додик.

Он је додао да је Вучић, када је дошао на власт, рекао да нико не може понижавати Србију и да није дозволио да на тај начин Србија изгуби све.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

eleven − 6 =