Додик: Важно је показати јединство, али и да народ види ко има поданичку политику

0
315

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Република Српска мора да одбаци антиуставну резолуцију Бундестага и мијешање у унутрашње ствари Српске и БиХ, због чега је потребно да данас буде показан јединствен став у Народној скупштини и послата јасна порука да њемачка политика не смије да крши Дејтонски споразум.

“Њемачка јесте велика и моћна земља, али то не значи да се морамо клањати сваком ко покушава да нас направи мање вриједним. Њихова спољна политика усмјерена је само на подршку муслиманима”, навео је Додик.

Он је навео да као српски члан Предсједништва БиХ, изабран са територије Републике Српске, не може да прихвати именовање амбасадора за којег унапријед зна да ће спроводити антидејтонску политику своје земље, која има за циљ укидање Републике Српске.

“То је ударац на наше виталне интересе”, нагласио је Додик на “Инстаграму”.

Према његовим ријечима, опозиција најавом да угрожавање ентитетског интереса на овом питању неће подржати, показује поданичку политику или неразумијевање тренутне политичке ситуације.

“Без гласова опозиције агреман новом њемачком амбасадору не може бити ускраћен, важно је да народ види ко то жели, а ко је против тога”, рекао је Додик.

Народна скупштина Републике Српске данас ће разматрати Приједлог одлуке о потврђивању изјаве српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика о проглашењу Одлуке о давању агремана амбасадору Њемачке у БиХ веома штетном по виталне интересе Републике Српске.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here