Додик: Усвајање закона, који призива Џаферовић, вратило би вербални деликт у БиХ

0
599
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да стална Мисија БиХ при УН није имала сагласност Предсједништва БиХ да учествује у организацији комеморативног скупа уприличеног од појединих чланица Савјета безбједности УН, који је данас одржан онлајн и коме се обратио бошњачки члан Предсједништва Шефик Џаферовић.

 

– Ставови које је Џаферовић изнио том приликом нису ставови Предсједништва БиХ, већ његови лично – истакао је Додик.

На питање Срне да прокоментарише Џаферовићево обраћање у коме је изнио своје мишљење да је потребно донијети закон „о забрани генирања геноцида“, српски члан Предсједништва је истакао да би се усвајањем једног таквог закона, на које позива Џаферовић, у БиХ вратио вербални деликт.

– То би нас све заједно удаљило и од истине и од помирења, а бојим се и трајно закопало у период трагичних збивања у БиХ – констатовао је Додик.

Он је изразио дубоко жаљење због свих жртава у Сребреници и околним селима, било да је ријеч о српским или бошњачким, и позвао све да кроз истину, без забрана и табуа, дођемо до пријеко потребне истине о збивањима у Сребреници и њеној околини од 1992. до 1995. године.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here