Додик упутио писмо захвалности Путину

0
584

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је писмо захвалности предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину на топлом пријему који је приредио њему и његовој делегацији током боравка у Москви, истичући да му је била велика част да присуствује величанственој Паради побједе у част 75 година од побједе над фашизмом у Другом свјетском рату.

– По повратку из Москве желим да Вам захвалим на топлом пријему, којег сте мени и мојој делегацији приредили током нашег боравка у вашој земљи. Била ми је велика част, као припаднику српског народа и потомку антифашистких бораца, да присуствујем величанственој Паради побједе – истакао је Додик у писму захвалности.

Српски члан Предсједништва нагласио је да је импресиониран умијећем и достигнућима које су Оружане снаге Руске Федерације показале током Параде, али и чињеницом да су припадници српског народа марширали Црвеним тргом раме уз раме са другим антифашистичким народима, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Наши братски народи, руски и српски, дали су немјерљив допринос у борби против сила зла и поднијели огромну жртву за слободу цијеле Европе. Цивилизацијска дужност свих европских народа је да не заборавимо слободарски дух, неустрашивост, борбеност и велике подвиге Вашег народа у Другом свјетском рату. Међутим, у посљедњих неколико година, свједоци смо покушаја ревидирања прошлости, ревитализације фашизма, минимизације криваца и негирање злочина. Наша морална обавеза према будућим генерацијама нам налаже да уложимо додатне напоре у ширењу истине о Другом свјетском рату како бисмо спријечили такве активности – истакао је Додик у писму захвалности.

Уз велику захвалност за помоћ коју пружа Руска Федерација, српски члан Предсједништва БиХ је, уз најбоље жеље за мир и благостање братског руског народа, предсједнику Руске Федерације упутио изразе дубоког поштовања.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here