Додик угостио глумце из Српске који играју у филму “Дара из Јасеновца”

0
702
Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик угостио је данас у Бањалуци глумце из Републике Српске који играју у остварењу “Дара из Јасеновца”, првом играном филму на тему овог злогласног усташког логора. 

Пријем се одржава у згради Владе Републике Српске.

У овом остварењу играју Ања Илић и Златан Видовић, који тумаче родитеље мале Даре, коју игра Биљана Чекић. У филму играју и глумци из Републике Српске – Жељко Еркић, Слободан Перишић, Горан Јокић, Драгослав Медојевић, Сандра Љубојевић и Николина Фригановић.

Филм “Дара из Јасеновца” режисера Предрага Антонијевића вечерас у 20.00 часова имаће ексклузивну телевизијску премијеру на Радио-телевизији Републике Српске.

Филм је премијерно приказан 25. новембра у Грачаници.

Сниман на основу аутентичних свједочанстава преживјелих логораша, Филм “Дара из Јасеновца” је први играни филм на тему хрватског усташког логора Јасеновац у Другом свјетском рату.

Ова драма осврће се на период Другог свјетског рата, када послије велике усташко-њемачке офанзиве на Козари, локално становништво масовно завршава у овом концентрационом логору.

Први дио филма сниман је на локацији села Колут, у близини Сомбора, гдје је за потребе снимања зграда старе циглане са управним објектом претворена у злогласни логор Јасеновац, а други дио на локалитетима Беле Цркве.

Сценограф је Горан Јоксимовић.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here