Dodik u Istočnom Novom Sarajevu, uručeni ključevi stana Slađani Crkvenjaš

0
559
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik posjetu Istočnom Sarajevu počeo je sastankom sa načelnikom opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubišom Ćosićem.

Dodik i Ćosić razgovarali su o realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata i aktuelnim pitanjima u ovoj lokalnoj zajednici.

Sastanku je prisustvovala i samohrana majka Slađana Crkvenjaš, kojoj su potom dodijeljeni ključevi stana.

Crkvenjaševa je sestra dvanaestogodišnjeg dječaka Slobodana Stojanovića za čije je zvjersko ubistvo 1992. godine u mjestu Drinjača optužena Elfeta Veseli, kojoj je suđenje u toku.

Tokom komemorativnog skupa za oko 3.500 podrinjskih Srba ubijenih u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, 7. jula u Bratuncu, predsjednik Srpske obećao je sestri svirepo ubijenog 12-godišnjeg dječaka Slobodana i samohranoj majci troje djece, da će problem njihovog smještaja biti trajno riješen.

Od danas, Slađana je vlasnica trosobnog stana u izgradnji, površine 66 metara kvadratnih u Istočnom Novom Sarajevu. Za dio stana i namještaj iz kabineta predsjednika Srpske obezbijeđeno je 70.000 KM. Dvadeset kvadratnih metara poklon je izvođača radova Zidar-Republika Srpska iz Istočnog Sarajeva. Sa svojom dječicom već prvog oktobra Slađana će moći da preseli iz neuslovnih prostorija.

Dodik će danas posjetiti i lokaciju radova na Trgu Republike Srbije, te prisustvovati obilježavanju početka gradnje pozorišta.

Predsjednik Srpske i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić posjetiće i gradilište novog objekta bolnice u Istočnom Sarajevu.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here