Додик: Српска захвална Русији на сарадњи у свим областима

0
535

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да се у Москви састао са предсједником Русије Владимиром Путином, те да је том приликом разговарано о заједничким плановима за ову годину, као и питањима билатералне сарадње Републике Српске и Руске Федерације.
„Све је било посвећено Паради, сјећањима на ратне дане, о страдањима наших народа. Међутим, имали смо и могућност да разговарамо о плановима за ову годину, али и о питањима билатералне сарадње“, истакао је Додик.

Он је нагласио да Русија и Република Српска веома добро сарађују, те да је Српска захвална на сарадњи која обухвата све области, почев од економије, преко културе, до образовања и здравства, преноси „Спутњик“.

„Русија је за нас веома важан партнер у политичким питањима, прије свега, јер је члан Савјета за спровођење мира у БиХ“, оцијенио је српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је нагласио да се приликом јучерашњег боравка у Москви састао и са министром одбране Русије Сергејом Шојгуом и честитао му за успјешно организовану Параду побједе.

„Захваљујући министру као што је Шојгу, Русија је успјела да врати свој положај на међународној стратешкој арени и то даје снагу Русији да чини све што чини са Путином на челу“, нагласио је Додик.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here