Додик: „Српска репрезентација“ не дозвољава да прође било шта што није у интересу Републике Српске

0
497
Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да Дом народа у Парламентарној скупштини БиХ није никакво мјесто егзекуције или пријетње, већ мјесто политичког односа према питањима која на политички некоректан начин покушава СДА да провуче у Представничком дому.

– СДА покушава да нам држи политичке лекције, али то, наравно, неће бити – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да лидери СДС-а и ПДП-а Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић, као и још два посланика чине „Адилову групу“ у Представничком дому парламента БиХ, због чега је важно да „српска репрезентација“ покаже способност да у крајњој инстанци управља догађајима и не дозволи да прође било шта што није у интересу Републике Српске, без обзира на издајничко понашање Шаровића и Бореновића.

Додик је нагласио да су Шаровић и Бореновић, као и они који их слиједе, показали издајнички став на неколико мјеста, прије свега када је ријеч о пословнику, а потом и Резолуцији о поштовању жртава фашистичких режима и покрета, коју је у мају усвојио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Он је нагласио да је наведена резолуција, коју је одбацила Народна скупштина Републике Српске, била политички и историјски потпуно неписмена и да је била подвала.

– Дом народа ће бити у прилици да све оно што треба да потврди или одбаци, што долази од Представничког дома, уради на најбољи могући начин. Није то никакво мјесто екзекуције, то је мјесто политичког равњања ситуације… Мислим да нигдје на свијету нема тијело у којем је од пет четири натполовична већина. То је нешто што је рецидив прошлости и то је обезбиједио, нажалост, Младен Иванић који је био четврти у Дому народа онда када је био тамо – рекао је Додик.

Он је додао да је зато важно имати четири посланика, али да ту није ријеч о неразумним људима који „сијеку главе“, већ само бране интересе Републике Српске.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here