Додик: Шаровићу није стало до Републике Српске, већ до обећаног мјеста

0
343

Када /предсједник СДС-а/ Мирко Шаровић каже “наши партнери су у Федерацији БиХ”, то значи да је он предао Републику Српску и ако такви људи дођу на власт ми немамо шта да тражимо овдје, рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик за РТРС.

– Они ће то урадити, они су то већ урадили, договорили су се. Нападају нас због наводне сарадње са /лидером СДА/ Бакиром Изетбеговићем, а ми нити смо кад били у коалицији, нити имамо нешто с њим. Изетбеговић је бијесан што смо се ми уставно понашали па нисмо дозволили да они распламсају своје планове – рекао је Додик, који је и лидер СНСД-а.

Додик је подсјетио на Шаровићеву ранију изјаву у Народној скупштини Републике Српске када је рекао да неће да поштује одлуке највишег законодавног тијела Српске, додавши да изјава о партнерима у ФБиХ представља “врхунац његове каријере”.

– Моји партнери нису у ФБиХ, ми смо за морање овдје у БиХ, јер све и једна партија у ФБиХ сања, жели и никада неће престати да жели да укине Републику Српску. То су партнери Мирка Шаровића и његови савезници. Такве људе хоће Изетбеговић, СДА и странци – нагласио је он.

Додик је рекао да је Шаровић јасно поручио да бира Федерацију БиХ умјесто Републике Српске и њених представника које су грађани изабрали.

– Шаровићу није стало до Републике Српске, него до обећаног мјеста министра за економске односе или неког другог мјеста на нивоу БиХ јер се тамо осјећа добро. Кад је био у Савјету министара од стране муслимана је проглашен за најбољег министра. Што ја никад нисам проглашен, а он јесте? Онда причају да Додик сарађује са Изетбеговићем – рекао је Додик.

Додик је истакао да је Изетбеговић његов политички противник, противник Републике Српске и српског народа.

– БиХ је наше непријатељско окружење и Срби морају то да разумију. То није због Милорада Додика. Додик је учинио све да Републику Српску очува на нивоу који је Уставом загарантован, а ако Срби подрже Шаровића и људе око њега, Републике Српске нема за шест мјесеци – нагласио је Додик.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here