Додик: Република Српска не блокира европску помоћ

0
519
Република Српска није одговорна што БиХ није добила 250 милиона евра европске помоћи за рјешавање посљедица епидемије вируса корона, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

“Тај новац припада и Републици Српској. Међутим, ако су мислили да све треба централизовати, онда то не долази у обзир”, рекао је Додик новинарима.

Он је истакао да Република Српска не прихвата да се путем централизације додјељује помоћ већ је указао да постоје правила која треба да се поштују.

“Вјерујем да ћемо добити средства ЕУ, а Република Српска мора да буде видљива у свему. Лаж је да БиХ добија средства или кредит и да их враћа, јер је познато да ентитети враћају новац и шта има неко да преговара у име Републике Српске”, рекао је Додик.

Српски члан Предсједништва упутио саучешће предсједнику Америке

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је најискреније изразе саучешћа предсједнику САД Доналду Трампу поводом смрти његовог брата Роберта.
“У овим тешким тренуцима за Вас и породицу Трамп надам се да ћете наћи снаге да наставите да водите Вашу земљу успјешно као и до сада”, истиче се у телеграму саучешћа.

Српски члан Предсједништва БиХ замолио је предсједника Трампа да изразе дубоког саосјећања поводом смрти Роберта Трампа подијели са свим члановима породице Трамп, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Роберт Трамп, млађи брат америчког предсједника, преминуо је у болници у Њујорку послије тешке болести у 71. години.

Амерички предсједник Доналд Трамп написао је да је његов млађи брат умро синоћ, дан након што га је посјетио у болници у Њујорку.

Повећана подршка јавности

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је да је ова политичка партија повећала подршку јавности пред локалне изборе у БиХ, на шта указују посљедње анкете.
“Посљедња анкета која је спроведена међу грађанима каже да СНСД добро стоји. Очекујемо још већу подршку у свим општинама у Републици Српској”, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

Од СНСД-а у Бањалуци, који предводи кандидат ове странке за градоначелника Бањалуке Игор Радојичић, Додик очекује побједу.

“Радојичић је као градоначелник Бањалуке у посљедњих неколико година показао како се ради, а СНСД је оставио велики печат у развоју града и приградских насеља”, додао је Додик.

Он је истакао да на подручју Бањалуке асфалтирано више од 1.000 сеоских и приградских путева међу којима је и Мањача.

“Имамо одличног кандидата за градоначелника и сигуран сам у побједу”, истакао је Додик.

Говорећи о српској листи у Мостару за изборе у овом граду, Додик је рекао да је важно што је показано јединство и очекује да од четири српска мјеста, добију два, што би била одлучујућа превага у избору власти.

“Треба да буду изабрани аутентични Срби, а не конвертити који су на листама хрватских и бошњачких политичких партија”, закључио је Додик.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here