Додик: Радојичић важан човјек СНСД- а

0
419
Лидер СНСД-а Милорад Додик рекао је да је Игор Радојичић важан човјек ове странке.

 

– Сада је најважније да оздрави. Када се врати на посао одржаћемо састанак, те ћемо разговарати о даљем дјеловању. Свакако, нећемо га напустити, па он је био на важним функцијама – рекао је Додик.

Каже да воли Бањалуку, те да је поносан на многе ствари које су ту урађене.

– Наставићемо да радимо на томе да Република Српска буде снажнија, а уједно и да Бањалука буде уређенија – истакао је Додик.

Сви морају поштовати прописе

Милорад Додик изјавио је данас да се прописи у Републици Српској морају поштовати, али да је оно што је урадио бивши вршилац дужности директора „Путева Републике Српске“ Ненад Нешић у Приједору било одговорно.

– Формално гледано очигледно је да ту има неких процедура, али је оно што је Нешић урадио било одговорно у том погледу јер је за неке ствари које су требале да се ураде, долазеће зиме и остало, требало одмах реаговати, а тендер је био заустављен зато што је то било везано за процедуре жалби – рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

На питање да прокоментарише извјештај који је МУП поднио Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци због постојања основа сумње да је Нешић починио кривично дјело злоупотреба положаја одговорног лица, Додик је рекао да „кад узмете суштински, Нешић је урадио онако како је требало, а формално ту има неких проблема“.

– Али, када бирате између тога да нешто завршите на вријеме, да ли да очистите снијег, да урадите нешто и чекате процедуре, а да вам грађани стоје и смрзавају се на улици, увијек бих изабрао да подржим тај приступ. Не знам детаље, али оно што сам сазнао мислим да се ради о томе – рекао је Додик.

Додик је нагласио да се прописи морају поштовати и да се мора послати таква порука, те додао да је његов приступ томе апсолутно неважан.

 

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here