Додик: Протести у Србији иду на руку само њеним непријатељима

0
479

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да су протести у Београду усмјерени на дестабилизацију Србије и њених регионалних и међународних позиција, те да иду на руку само непријатељима Србије и српског народа.

Додик је позвао све учеснике синоћњих дешавања на разум, поручивши да улица није мјесто гдје се рјешавају било какви проблеми, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

– Све проблеме, ако постоје, треба рјешавати у институцијама, демократским путем, а не насиљем и рушењем сопственог града и имовине. Насиље нико не воли и то је оно што је најмање потребно Србији у овом тренутку – истакао је Додик.

Он је оцијенио да све политичке снаге у Србији треба да се се окупе и заједно боре против пандемије вируса корона, а свако „дешавање“ улице смањује ту могућност и угрожава позицију Србије, њену снагу и моћ посебно у преговорачким процесима са Приштином који јој предстоје.

Српски члан Предсједништва БиХ подсјетио је да је пандемија вируса корона захватила цијели свијет, а не само Србију, те да све земље уводе мјере у зависности од епидемиолошке ситуације.

– Није Србија увела ригорозне мјере из хира већ само са једним циљем – сузбијања ширења вируса корона и заштите здравља грађана. С тога то није и не може бити разлог за било какве нереде. За све постоји мјесто да се проблеми изнесу и ријеше, а то су институције државе – нагласио је Додик.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here