ДОДИК ПОРУЧИО “У најбољим сам годинама за политику, иако сам некима досадио“

0
534

Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ и лидер СНСД, истакао да ће бити на челу ове партије све док га буду бирали њени чланови.

– Мислим да сам у најбољим годинама за политику без обзира што сам некима досадио – рекао је Додик и поручио да његове најбоље политичке године тек долазе.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је Уставни суд БиХ дужан да оцијени да ли је одлука Централне изборне комисије ЦИК о пролонгирању локалних избора донесена у складу са Уставом и закону, наводећи да закон јасно каже да се избори могу пролонгирати до 30 дана и да то никако не може бити 40.

Додик је констатовао да је та одлука ЦИК незаконита, те да је чуо да ће се Уставни суд прогласити ненадлежним приликом одлучивања о апелацији коју је у вези са пролонгирањем избора поднио СНСД.

Српски члан Предсједништва БиХ је нагласио да Уставни суд има своју улогу и да та институција постоји у Уставу БиХ, али да су често злоупотребљавали своју надлежност.

– Нигдје у свијету нема Уставног суда какав је овај у БиХ који је сурогат и монструм. О уставности и законитости неке одлуке сасвим је легитимно да се затражи мишљење Уставног суда – рекао је Додик за Телевизију Ал џазира, додавши да се у Уставном суду обично прогласе ненадлежним у стварима о којима треба да одлучују.

Он је оцијенио да је то “монструм институција која ће доћи главе цијелој БиХ”. На питање да ли његове изјаве о Уставном суду представљају притисак на правосуђе, Додик је одговорио да они врше притисак на народ јер крше Устав и законе.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here