Додик побиједио опозицију, коалицију, странце и још неке…

0
259

Милорад Додик, предсједник СНСД-а, убједљиво је побједио кандидаткињу дијела опозиције у Републици Српској Јелену Тривић и поново постао предсједник Републике Српске, чиме је доказао супериорну политичку моћ себе као лидера, и странке коју води.

Додиков пут до побједе није био ни мало лак, што се могло наслутити још прије годину дана, а како су се избори приближавали ти притисци су се само појачавали и ишли су до те мјере да се створи свеопште лудило у којем се опозиција потпомогнута још неким надала да може проћи. Ипак, народ Републике Српске се није дао преварити и изабрао је оне за које је сигуран да ће им обезбједити сигурност, економски напредак, нова радна мјеста и бољи живот у Републици Српској.

У овој изборној трци, Додик није побиједио само Јелену Тривић, Додик је истовремено побиједио и цијелу опозицију која се удружила против Додика, затим је истовремено побиједио и сопствену коалицију у којој се налази и његова странка, а у којој су одређени елементи радили против Додика, те је побиједио и страни фактор који се на најбруталнији начин умјешао у изборни циклус, и то много много прије почетка предизборне кампање. Поред свих тих клипова који су подметани у точкове Додика и СНСД-а, од стране опозиције, коалиције и странаца, појавили су се и неки у редовима Додиковог СНСД-а који су се примирили, тајно радили против свог страначког лидера и само чекали побједу опозиције да себе и своје људе прелију на супротну страну. На срећу свих нас, и на срећу овог народа у Републици Српској, то се није догодило и Милорад Додик ће и у наредне четири године остати суверени чувар Републике Српске и њених интереса и можемо бити сигурни да ће и у том периоду Република Српска наставити да јача, да буде што самосталнија, економски снажнија и видљивија у свијету.

А они, који су током изборне ноћи, иако су знали да су у заостатку за десетине хиљада гласова, прогласили побједу и парадирали бањалучким улицама, нека се стиде, јер су таквим неодговорним односом према вољи народа, показали да никако не заслужују да воде ни мјесну заједницу, а камоли нашу светињу – Републику Српску, и народ их је поставио на мјеста која заслужују. А та мјеста су: Шаровић у политичку пензију, Тривићева на политичко сметљиште, а Бореновић на компензацију. Ништа боље нису ни заслужили.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here