Додик: Патриотизам – кључна ријеч опстанка српског народа

0
448

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас у Источном Сарајеву да је патриотизам кључна ријеч опстанка српског народа и да је највећа снага у заједништву и слози.

“Уколико не развијемо генерацију патриота и дозволимо да изгубимо и педаљ снаге Републике Српске, коју смо заједно градили, ова генерација, а посебно она прије нас, онда смо беспотребно изгубили животе, а сахранили наде”, рекао је Додик у обраћању поводом постављања камена темељца за изградњу нове школе у Источном Новом Сарајеву.

Додик је подсјетио на емпатију у неким ранијим временима, када су и породица, и комшилук, и друштво грађени солидарношћу.

Он је изразио задовољство што припада људима који су доносили важне одлуке за развој Источног Сарајева и цијеле Републике Српске.

“Научио сам лекцију, да само оно што политичари могу да оставе иза себе као видљиви траг, има неку вриједност, а не приче и галаме”, рекао је Додик.

Он је истакао да није спорно живјети у миру и слози са другима, али да је битно припадати свом народу.

“Значајан систем власти на глобалном нивоу, предвођен неолибералним идејама, о апсолутним слободама које треба да буду контролисане из једног мјеста, најприје само из Америке, губи”, констатовао је Додик.

У Источном Новом Сарајеву данас су предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Српске Радован Вишковић и начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић положили камен темељац за изградњу нове основне школе у овој локалној заједници.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here