Додик: Острашћени Инцко не може пријетити Српској

0
591

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је високом представнику за БиХ Валентину Инцку да је Република Српске превише велика за њега да би јој он пријетио.

– Ми смо превише велики за њега да би он пријетио једној Републици Српској. Човјек је очигледно у једном заносу у којем мисли да може нешто да наметне, да уради, а све што чини и пријетње које намеће или некакве посљедице које помиње само говори о томе колико он не подноси Републику Српску и Србе, колико је острашћен – рекао је Додик новинарима у Бијељини.

Додик је истакао да ће се касније, вјероватно, видјети да ли за овакве ствари према Србима високи представници добијају и неке апанаже.

– Не знам, али вријеме ће показати. Знам, међутим, када је /некадашњи високи представник/ Педи Ешдаун дошао да су му Муслимани продали неку кућу од 150.000 КМ, а када је Ешдаун одлазио, од њега је та кућа купљена за милион и више марака. О томе је, наравно, јавност знала, али није писала – рекао је Додик.

Према његовим ријечима, „то су начини којима је склон и Инцко“.

– Склон је како малим тако и великим даровима. Ако се прича о некој корупцији, онда је најјачи симбол опште политичке и сваке друге корупције овдје, на овим просторима, Валентин Инцко – рекао је Додик.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here