Додик: Љубиша Ћосић кандидат за градоначелника Источног Сарајева

0
671

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је вечерас да ће кандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева бити предсједник Општинског одбора ове странке у Источном Новом Сарајеву Љубиша Ћосић, те да вјерује да ће СНСД на предстојећим локалним изборима остварити значајну побједу.

– Вјерујемо да ћемо овдје у општини Источно Ново Сарајево и у другим општинама које обухвата град Источно Сарајево обиљежети значајну побједу јер СНСД заиста има разлога да то очекује, пошто смо много тога урадили – рекао је Додик новинарима уочи почетка Општинске изборне конференције СНСД-а у Источном Новом Сарајеву.

Он је нагласио да СНСД са образом може изаћи у јавност, међу људе и на изборе, јер су многи пројекти који су на овом подручју реализовани резултат идеја људи из ове странке, те у координацији локалних власти са Владом Републике Српске.

– Остаје /спортска/ дворана, много ствари је урађено њиховим ангажманом. Урађена је Болница `Србија`. Учинили смо све да бисмо ријешили готово све комуналне инфраструктурне проблеме и настављамо да градимо и побољшавамо стандард и живот овдје. Зато вјерујем да СНСД у Источном Новом Сарајеву има велике шансе за побједу – нагласио је Додик.

Он је подсјетио да су му приликом ранијих посјета Источном Сарајеву, док је још био предсједник Владе Српске, кандидовани одређени проблеми – од болнице па до пута према Јахорини, а да данас нема ниједног од тих питања које није ријешено.

– Овдје сада морамо да чинимо све да обезбиједимо људима што више радних мјеста, да обезбиједимо што је могуће бољи колективни и индивидуални стандард становања – рекао је Додик, истичући да локална заједница и Влада Српске заједнички воде рачуна о овом стратешком простору у Српској, како треба да остане и у будућности.

– Зато се ми вечерас окупљамо овдје да нашој партији и нашој општинској организацији дамо нову снагу, нови мотив и хтијење за политичку борбу јер мислимо да СНСД за то има право – поручио је Додик.

Љубиша Ћосић, који је вечерас реизабран за предсједника Општинског одбора СНСД-а Источно Ново Сарајево, увјерен је да ће ова странка заједно са својим коалиционим партнерима и ове године остварити убједљиву побједу на изборима за начелника и СО, као што то ради од 2006. године и на локалним и на општим изборима.

– Мислим да ћемо комотно формирати скупштинску већину – рекао је Ћосић.

Подсјећајући да су од 19 одборника у СО Источно Ново Сарајево, 17 одборници скупштинске већине, а свега два опозиције, Ћосић је оцијенио да то потврђује доминацију СНСД-а у овој локалној заједници, али и подршку грађана ономе што општинске власти раде.

Он је додао да је у Источном Новом Сарајеву више од 2.000 чланова СНСД-а.

Ћосић је посебно захвалио Додику на вечерашњем присуству изборној конференцији, истичући да је као предсједник СНСД-а и српски члан Предсједништва БиХ подржао све што је договарано за ову локалну заједницу.

На Општинској изборној конференцији СНСД-а Источног Новог Сарајева, поред избора Општинског одбора странке, поднесен је извјештај за претходни изборни период, а усвојени су и акти о унутрашњој организацији.

Ћосић је констатовао да се вечерашњом изборном конференцијом завршава процес започет мјесним изборима крајем прошле и почетком ове године.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here