Додик: Изетбеговић причом о агресији на БиХ покушава да поврати политички утицај СДА

0
499

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је чак и Дејтонским мировним споразумом грађански рат у БиХ окарактерисан као трагичан сукоб у региону и да „нема нико, осим Бакира Изетбеговића, да не зна да су у БиХ деведесетих година ратовали народи који су и прије рата живјели ту, неки додуше појачани добровољцима из исламских земаља“.

-Причом о агресији на БиХ, а гледајући у Србију, измишљањем етничких чишћења и геноцида широм БиХ, Бакир Изетбеговић покушава да поврати политички утицај који је СДА изгубила, и то играјући на карту жртве и спољних непријатеља Србије и Хрватска – истакао је Додик коментаришући Изетбеговићеву изјаву да не треба изједначавати стране у прошлом рату и да га не треба звати неким несретним сукобом јер је то била, како каже, агресија на БиХ, те да је „српски свијет друго име за велику Србију“.

Он је констатовао да је таквим наративом и таквим односом према најважнијим сусједима, Изетбеговић највише штете наноси управо муслиманима Бошњацима, „који су и у рату и у миру били највеће жртве свог руководства“.

Додик је истакао да је „посљедњи попис у БиХ, који је фризиран да се задовоље захтјеви Бошњака, показао нешто што би у Сарајеву упорно да сакрију – у Републици Српској живи више од 15 одсто несрба, а у ФБиХ Срби су на нивоу статистичке грешке“.

-Јасно је онда и ко је извршио етничко чишћење и који народ је очишћен из ФБиХ. Нисам хтио јуче да реагујем на Изетбеговићеве неистине и конструкције из поштовања чињенице да муслимани славе Бајрам, али видим да Изетбеговићу није сметало да на свој празник нападне Србе, Републику Српску и Србију. У рату су то чинили на православне празнике, остављајући крваве трагове од Кравица, преко Брадине до Сарајева – рекао је Додик.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here