Dodik: Inicijativom za smjenu Mektića vidjeće se ko šteti srpskom narodu (VIDEO)

0
550

Smještanje migranata na teritorije koje uglavnom naseljavaju srpski povratnici u Federaciji, je pokušaj da se na taj način izmjeni etnička slika tih krajeva, a sinonim za to je ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić, rekao je predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

Namjera inicijative za njegovu smjenu, koju su pokrenuli klubovi poslanika SNSD-a i DNS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH, je da se pokaže ko štiti i podržava takvu politiku, naglasio je Dodik.

Dodik: SIPA služi za političke obračune u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Brčkom da se Agencija za istrage i zaštitu BiH nije pokazala kao objektivna organizacija, nego da služi za političke obračune u BiH.

Dodik je istakao da je Sipa divlja organizacija, mimo ustava, nametnuta voljom nekih stranaca

„Nije se baš pokazala objektivnom i služi za političke obračune u BiH. To treba da bude rasformirano prvom prilikom kad to bude moguće“, rekao je Dodik novinarima, komentarišući to što su arapske firme finansirale Sindikat Sipe.

Sindikat Sipe BiH primio je od firmi koje su u arapskom vlasništvu pojedinačne donacije u ukupnom iznosu od oko 45.000 KM, zbog čega je Tužilaštvo BiH pripadnicima Sipe naložilo provjere u vlastitom sindikatu koje su u toku.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here