Додик: Инцко више ништа не може да наметне

0
642

 Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да високи представник у БиХ Валентин Инцко више ништа не може да наметне нити има разлога, те оцијенио да то западна Европа не може да прихвати.

„Њега нешто попали у Сарајеву и он одмах почне да реагује као из ведра неба. Вјероватно они у Сарајеву то од њега траже“, рекао је Додик коментаришући пријетње Инцка да је спреман наметнути закон о негирању геонцида ако не буде усвојен до 11. јула наредне године.

Додик је истакао како не мисли да Инцко може нешто да наметне. „Шта и ако наметне, нема разлога… Ипак је он олупина у смислу да је прошлост, а да ли ће успјети са тим његовим… Видјећемо“, изјавио је Додик медијима из Републике Српске.

Он сматра да је прошло вријеме и да западна Европа то не може да прихвати. „Каква је то прича о томе да на силу нешто некоме намећете. Да ли то у Европи тако раде“, упитао је Додик.

Додик је оцијенио да се од Инцка свашта може очекивати и да је изгубио компас. „Он хоће да се врати да добије још коју годину мандата и спреман је да се додвори муслиманима од којих вјероватно прима већ озбиљне апанаже“, истакао је Додик

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here