Додик: Инцка прегазило вријеме, БиХ се мора ослободити протектората

0
552

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да је високог представника у БиХ прегазило вријеме и што прије буде укинута та институција, БиХ ће можда добити прилику да преузме унутрашњи суверенитет који јој је одузет слањем намјесника након потписивања Дејтонског мировног споразума.

– Знам да /Валентину/ Инцку не прија ово што говорим, јер гдје би још за такав нерад и са таквим способностима имао примања око 25.000 евра мјесечно, плус привилегије које иду уз одвојен живот дипломате. Да све буде мучније његова плата, коју зарађује углавном сатанизацијом Срба, књижи се као помоћ БиХ – истакао је Додик.

Српски члан Предсједништва нагласио је у изјави за Срну да су гашење Канцеларије високог представника /ОХР/ и одлазак страних судија из Уставног суда предуслови да се БиХ покуша успоставити као суверена.

– Док год су они ту, ми легално бирани представници бићемо криви за неуспјехе, а страни мешетари попут Инцка за успјехе. Бошњаци су до сада морали схватити да им високи представник чини медвјеђу услугу, јер Инцко, или ко год да је на том мјесту, ће отићи, а они ће морати да договарају заједнички живот са Србима и Хрватима. Све друго је илузија са којом ће се прије или касније срести – констатовао је Додик.

Он је указао да би ЕУ, такође, требало да се суочи са стварним чињеницама у БиХ, да је ослободи протектората и да преко свог представника у БиХ учини све да убрза процес приближавања Унији.

– Валентин Инцко је и њихов баласт који прескупо плаћају, јер да су по 25.000 евра мјесечно улагали 11 година у било који сектор, а не у његову плату, то би се видјело. Овако ће мандат актуелног високог представника по добру памтити само он, богатији за пар милиона евра, на које није платио ни порез, а зауставио је земљу у сваком напретку – закључио је српски члан Предсједништва БиХ.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here