Додик: Играма око буџета понижено је предсједништво

0
510

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изразио је незадовољство што су на Приједлог буџета, за који је ова институција предложила хитну процедуру, улагани амандмани чиме је одгођено његово усвајање како је то уставни предлагач предвидио, те оцијенио да је таквим „играма“ парламента понижено Предсједништво.
Додик је истакао да је на сједници Предсједништва изразио незадовољство што Парламентарна скупштина БиХ не поштује Предсједништво.

„Предсједништво је предлагач буџета и ми смо тражили да он буде усвојен по хитној процедури, што подразумијева да оба дома парламента БиХ једино могу да гласају по принципу `узми или остави` и не могу да се улажу амандмани“, истакао је Додик.

Он је додао да је Представнички дом на приједлог „одређених структура и подршку других“ изгласао амандман.

„Тиме је понижено Предсједништво“, истакао је Додик.

Додик је подсјетио да је на састанку у Источном Сарајеву договорено да се тако усваја буџет, указујући да се беспотребно губе двије или три седмице.

„То је чисто непоштовање Предсједништва“, нагласио је Додик и изразио незадовољство чињеницом да се у БиХ не поштује и не вриједи никакав договор.

Он је истакао да се беспотребно губи вријеме и да је буџет могао бити већ усвојен.

„Овдје се не може бити сигуран да оно што је данас договорено сутра буде поштовано“, констатовао је Додик.

Дом народа парламента БиХ јуче је усвојио Приједлог буџета институција БиХ у различитом тексту од оног који је усвојио Представнички дом и формирана је комисија која ће радити на усаглашавању текста са комисијом коју би требало да именује Представнички дом.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here