Dodik: Ekonomija raste, stvaraju se uslovi za povećanje plata

0
682

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Doboju da ekonomija Srpske raste drugu godinu zaredom i da treba pokušati obezbijediti povećanje plata za sve radnike u, prije svega, realnom, ali i u javnom sektoru.

“To mora biti realno, a ne spekulativno. Mislim da se stvaraju uslovi za tako nešto”, rekao je Dodik novinarima, napomenuvši da o tome treba razmisliti kao što je ranije rađeno na planu o povećanju penzija.

Predsjednik Srpske je istakao da republičke vlasti čine sve da se stvari u Republici pomjere na viši nivo.

“Dobra vijest za sve je da smo prevazišli period globalne ekonomske krize koja je u Republici ostavila znatne probleme, pa i same posljedice poplava u Srpskoj iz 2014. godine. Sanirali smo i učinili funkcionalnim sve porušene i ugrožene objekte”, napomenuo je Dodik.

Na nivou BiH nema kontrole nad migrantskom krizom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upozorio je da na nivou BiH nema kontrole nad migrantskom krizom, te da su zajedničke institucije izgubljene, da ne obavljaju svoje funkcije i da “otaljavaju poslove u vezi sa ovim pitanjem”.
Dodik je napomenuo da su vlasti u Srpskoj mnogo prije nastanka krize upozoravale da je potrebno obezbijediti granice i tražiti informacije u regionu.

“Umjesto toga, zajedničke institucije su polemisale sa nama, kada smo ih upozoravali na to. Sada imamo zajednički problem, koji nije trenutni, već može da bude i dugoročno veoma ozbiljan za ovaj prostor”, rekao je Dodik novinarima u Doboju.

Dodik je poručio da Republika Srpska ostaje pri jasnim politikama koje je utvrdila kada je riječ o migrantima.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here