Додик: Џаферовић није релевантан да прича о Републици Српској

0
573

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Бањалуци да бошњачки члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић није ауторитет, нити релевантан да прича о Републици Српској.

– Разлика између мене и Џаферовића је та што је он био комадант у рату, а ја само политичар. Био сам посланик у Народној скупштини Републике Српске што ми је био ратни распоред, док је Џаферовић био комадант полиције која је морала да процесуира оне које су сјекли српске главе у Зеници, гдје је била његова зона одговорности, а ништа није предузео. И ко је он да прича шта ми можемо или не? Није уопште релевантан – рекао је новинарима Додик.

Он је истакао да Џаферовић није ауторитет који би могао нешто да прича јер је 15. августа 1993. или 1994. године, о чему постоје записи тадашњег Центра служби безбједности Зеница, присуствовао одсијецању глава српским војницима што су радили муџахедини.

– Ниједног тренутка нисам био присутан, нити гледао када су страдали припадници других народа. Он ништа није предузео и заштитио ратне заробљенике које штити међународна конвенција. Зашто их није заштитио? Како да ми вјерујемо у БиХ коју он представља?“ -упитао је Додик.

Према његовим ријечима, Џаферовић има најмању могућност да пријети Србима.

– Немојте ви нама пријетити! Срби не мрзе Бошњаке, али оно што су урадили Хрватима, нама сигурно неће! Они су Хрвате мајоризовали у Федерацији БиХ, а сада желе да то ураде и са Србима у увјерењу да ћемо нестати и да ћа нас бити мање. Наравно да нећемо нестати – поручио је Додик.

Џаферовић је раније изјавио да Република Српска може бити само администраивна јединица унутар уставоправног поретка БиХ или не постојати као ентитет, уз поруку „да добро поведу рачуна о томе“.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here