Додик: Добићемо 100.000 руских вакцина, преварени смо са причом о Kоваксу

0
545

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је да ће од Русије стићи око 100.000 доза вакцина, а да смо преварени са причом о заједничкој набавци преко Kовакса.

“Ми смо буквално преварени са причом о заједничкој набавци преко Kовакса. Сада видимо да ЕУ намјерава или се покушава саопштити јавности да ће затворити испоруке док не заврши своје потребе. Видјећемо како ће се то одвијати. Развијамо са Србијом договор око тога. Употреба вакцина је веома сложена и наредних дана ћемо морати поново разговарати на тему како се кретати кроз тај проблем”, рекао је Додик и додао да је Република Српска од стране заједничке координације за набавку платила шест милиона евра, а од тога ништа није добила.

Постоји велики број наруџби за руску вакцину, али покушава се да у наредним данима добијемо одређен број вакцина.

“Посљедње гаранције које смо добили које морамо условно да прихватимо је да ћемо имати око 100.000 вакцина од Русије, набавићемо вакцине и од Kине и коначно ће прорадити овај заједнички пројекат, тако да ће Република Српска ући у процес вакцинације”, рекао је Додик, преноси АТВ.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here