Додик честитао православну Нову годину

0
403

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је православну Нову 2021. годину свима који овај празник обиљежавају по јулијанском календару.

Желим вам свима много здравља, радости и успјеха и да Нова година донесе напредак и благостање – навео је Додик у честитки.

Он је пожелио да у 2021. година код свих људи ојача вјера у будућност, међусобно повјерење, солидарност и разумијевање, те да се цијели свијет избори са пандемијом вируса корона која је однијела бројне животе, саопштено је из кабинета српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ.

– Желим вам да овај празник проведете у добром здрављу и расположењу са својим најближим и нека вам предстојећа Нова година донесе напредак, личну и породичну срећу – поручио је Додик.

Српска, Руска и Грузијска православна црква, Света Гора и Јерусалимска патријаршија, које поштују јулијански календар, у поноћ ће дочекати Нову годину.

Ове цркве, 14. јануара по грегоријанском, односно 1. јануара по јулијанском календару, обиљежавају Обрезање Исуса Христа и празник Светог Василија Великог.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here