Dodik: Јoš jedan dokaz da Vučić ne prihvata ultimatume na štetu Srbije i srpskog naroda

0
687

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je odbijanje radnog dokumenta SAD u vezi sa pitanjem Kosova dokaz da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne prihvata ultimatume na štetu Srbije i srpskog naroda.

Na pitanje Srne da prokomentariše Vučićevo odbijanje radnog dokumenta Vašingtona, Dodik je izrazio podršku Vučiću i istakao da ne postoji ništa što bi aktuelnu vlast na čelu sa Vučićem natjeralo da prihvati jednostrano rješenje koje bi bilo suprotno interesima Srbije, njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta.

„Ovo je još jedan dokaz da predsjednik Srbije radi u interesu te države, ali i srpskog naroda u cjelini, i da Beograd neće nikada pristati na kompromise suprotne tim interesima“, naglasio je Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbio je radni dokument Vašingtona u vezi s rješavanjem kosovskog pitanja, poznatiji kao „američki paket“, ocijenivši ga neprihvatljivim, pišu beogradske „Večernje novosti“.

Tekst od četiri tačke predviđa stolicu u UN za Kosovo i šira ovlašćenja zajednice srpskih opština, a ako bi pristala Srbiji bi bio omogućen ulazak u EU.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

14 + 10 =