До 22. јуна забрана окупљања више од 50 људи, нема спортских такмичења

0
570

Републички штаб за ванредне ситуације до 22. јуна забранио је сва јавна окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту, с циљем превенције ширења вируса корона на територији Републике Српске и заштите и спасавања становништва.

До 22. јуна ограничава се радно вријеме угоститељским објектима за исхрану и пиће од 6.00 до 23.00 часа, те се забрањују такмичарске активности спортских организација и спортиста, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Осим Закључка о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона у Републици Српској, Републички штаб за ванредне ситуације донио је и Закључак о уступању просторија за смјештај физичких лица чији је налаз тестирања на вирус корона позитиван.

Овим закључком налаже се уступање објеката за потребе изолације карантинског типа у сврху смјештаја физичких лица чији је налаз позитиван, и то Универзитетском клиничком центру Републике Српске на локацији – стара пулмологија, те домовима ученика у Бијељини, Требињу и Добоју.

Републички штаб за ванредне ситуације донио је закључак о измјени Закључка о одобравању коришћења установа студентског стандарда за смјештај студената.

Установе студентског стандарда које ће се, у складу са основном намјеном, користити за смјештај студената су Студентски центар „Никола Тесла“ Бањалука – Павиљон један и Павиљон два, Студентски центар Зворник, Студентски центар Пале, Студентски центар у Лукавици, Студентски дом Фоча и Студентски центар Требиње.

Сви досадашњи закључци Републичког штаба за ванредне ситуације доступни су на порталу Владе Републике Српске у секцији „Републички штаб за ванредне ситуације – Акти“, https://www.vladars.net, као и на страници Коронавирус у Српској, https://koronavirususrpskoj.com/.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here