Ђоковић: Желим да останем и такмичим се на Аустралијан опену

0
566

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић тренирао је на „Род Лејвер арени“, послије чега се први пут огласио послије саге кроз коју је прошао.
Ђоковић није губио вријеме пошто му је дозвољено да борави у Аустралији и већ је почео да се спрема за први гренд слем у сезони, што је потврдио и његов брат Ђорђе на конференцији за медије.

Суд у Мелбурну поништио је одлуку Федералне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Новака Ђоковића, потом се чекала одлука министра Алекса Хока, а када она није стигла, српски играч је постао слободан.

Иако постоји могућност да му виза буде укинута у уторак, бранилац титуле је одмах отишао у Мелбурн парк и у вечерњим часовима одржао тренинг на највећем стадиону у комплексу.
– Драго ми је што је Суд преокренуо одлуку о укидању визе. Без обзира на све што се десило, желим да останем и да се такмичим на Аустралијан опену. Остајем фокусиран на то, долетио сам овдје да играм на једном од најважнијих турнира пред невероватним навијачима – написао је Ђоковић на друштвеним мрежама.

Новак је изашао из хотелског притвора после шест дана и желио је да се размрда на терену на којем су му друштво правили чланови тима – Горан Иванишевић, кондициони тренер Марко Паники и физиотерапеут Улисес Бадио.

– Новак је већ био на терену, већ је тренирао – рекао је његов брат Ђорђе.

Аустралијан опен на програму је од 17. до 30. јануара, титулу брани управо Ђоковић, који је девет пута дизао пехар на „Род Лејвер арени“.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here