Ђоковић данас пуни 33 године

0
648
Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић данас слави 33. рођендан.

Овај Ђоковићев рођендан не личи ни на један претходни, а провешће га са породицом у Марбељи. У овом моменту је Србин и даље непоражен у календарској години, а постао је и апсолутни рекордер Аустралијан опена освајањем осмог пехара у Мелбурну.

Ипак, у великом мору дарова које је примио током дуге каријере издваја се онај који му је приредио британски јавни сервис.

Омогућили су читаоцима широм свијета да се упознају са једним другачијим Ђоковићем.

Необичну причу „Новак Ђоковић: Како је НАТО бомбардовање 1999. формирало његову каријеру“ посветили су управо тим страшним данима, али и приказу Србије из угла какав се обично не види у енглеским медијима.

Шпанска Марка: Новак Ђоковић је Робин Худ свјетског тениса

Шпанска Марка, један од највећих спортских листова у тој земљи, посветио је текст најбољем тенисеру свијета Новаку Ђоковићу и његовој филантропији. Овога пута, разлог за текст под насловом „Ђоковић је тениски Робин Худ“, био је фонд за помоћ слабије рангираним тенисерима.

– Ђоковић има константну жељу да помаже другима – наводи Марка.

Први рекет планете, који је уједно и предсједник Савјета играча, покренуо је акцију за помоћ слабије рангираним играчима, чија је будућност упитна након пандемије вируса корона.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here