Ђи: Што више кинеза да посјети Пале

0
58

Амбасадор Кине у БиХ Ђи Пинг рекао је вечерас, након састанка са начелником паљанске општине Бошком Југовићем, да је циљ да што више кинеских туриста посјети Пале, као и да Кинези покрећу свој бизнис у овој локалној заједници.
„Наш заједнички интерес је да повећамо економску и трговинску сарадњу између Кине и општине Пале, као и да се ојача културна сарадња и размјена људи“, рекао је Ђи.

Он је захвалио за гостопримство, истакавши да му је ово трећи сусрет са Југовићем, са којим је вечерас разговарао о унапређењу сарадње Кине и општине Пале.

Југовић је навео да су током разговора о привредној сарадњи констатовали да ће представници Кине учествовати и на наредном Економском форуму на Јахорини.

Он је рекао да се Кинези занимају за развој туризма, а посебно за Јахорину која је све атрактивнија и за кинеске туристе.

Југовић је најавио да ће Ђи Пинг вечерас присуствовати отварању манифестације „Дани кинеског филма у Републици Српској“, коју организује Кинотека Републике Српске у сарадњи са Амбасадом Кине у БиХ и Кинеским филмским архивом из Пекинга.

„То показује да општина Пале има потенцијале и, захваљујући Филозофском факултету и Одсјеку за кинески језик, његује то пријатељство са кинеским народом“, навео Југовић и додао да ће то општина Пале искористити за додатну сарадњу и захвалио кинеском амбасадору за узвратну посјету.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

20 − ten =