Дјеца отпутовала на љетовање у Бечиће

Група од 31 малишана са подручја Пала и Милића отпутовала је данас на десетодневно љетовање у Бечиће у оквиру пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“ који реализује Јавни фонд за дјечију заштиту Српске.
Вастипачица и дипломирани дефекторлог Наташа Маликановић из Милића, која води 17 дјеце са још једном васпитачицом, каже да је ово један од најбољих пројеката у којем је учествовала. 

„Први пут сам била као дјете, два пута као студент-волонтер и сада као васпитач. Пројекат је врло користан за дјецу, ствара окружење у коме могу имати слободу да разбијају предрасуде, уче нешто креативно, ново, упознају другу дјецу из региона, покажу своје таленте“, истакла је Маликановићева. 

Овим пројектом обухваћена су дјеца из социјално угрожених породица – корисника права из социјалне и дјечије заштите, она са посебним потребама, као и талентована дјеца. 

Циљ пројекта „Социјализација дјеце Републике Српске“, који реализује Јавни фонд за дјечију заштиту уз подршку Владе и Министарства здравља и социјалне заштите Српске, јесте позитиван утицај на развој дјеце, задовољавање развојних потреба, развијање емпатије, вршњачко дружење и афирмисање потенцијала. 

Влада Републике Српске је у оквиру овог пројекта током протеклих 17 година омогућила љетовање за 25.000 малишана из осјетљивих категорија из свих општина Српске.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име