Демант лажних оптужби на рачун „Паљанских новости“ од стране ЈУ „Радио ИС“

0
83

Демант лажних оптужби на рачун „Паљанских новости“ од стране ЈУ „Радио ИС“ преносимо у цјелости.

Нажалост, претходних неколико дана свједоци смо организоване пропагандне кампање против магазина „Паљанске новости“, којом наведена Јавна установа настоји да наштети угледу нашег медија, а који је, подсјећамо, настао жељом наших грађана да имају медиј који би се, својим садржајем, издвојио из мора лажних информација и полтронских медија.

Наиме, клевете ове Јавне установе на наш рачун произашле су из тврдње опозиционих одборника на редовној 23. сједници Скупштине општине Пале, одржаној 19. новембра, да Општина издваја 50.000 КМ за финансирање нашег медија или, како ова Јавна установа наводи, „локалног портала“.

Без икакве провјере тврдњи одборника, „Радио ИС“ прихватио је ову информацију, те почео са клеветама нашег медија. Наглашавамо – НЕпровјеравајући тврдње одборника СДС-а Славка Бојанића и ПДП-а Игора Тошића, већ, напротив, намјерно монтирајући видео-прилог тако да се не види ни демант начелника након сједнице и скраћујући његов говор за говорницом онако како доликује правим прикривеним политичким поданицима, те избацујући из видео-материјала изјаву пред новинарима одборника СДС-а коју је прекинула главна и одговорна уредница „Паљанских новости“, јасно упућујући да се ради о лажи.

Дакле, овом приликом, одлучно ДЕМАНТУЈЕМО тврдње одборника и нажалост Јавне установе, која је себи дозволила пристрасност и необјективност, а у прилогу достављамо и доказ, извод из писаног материјала сједнице, на коме се ЈАСНО види да се износ од 50.000 КМ распоређује на све електронске медије који прате дешавања на територији општине Пале, а то су: Јавни сервис ТВ и радио РТРС, Новинска агенција Републике Српске СРНА, АТВ, Радио ОСМ, Принцип НЕWС, НФ ТЕЛ и „ШТАМПАЊЕ ПАЉАНСКИХ НОВОСТИ“!

Дакле, износ од 50.000 КМ, а који је ребалансом буџета смањен на 45.000 КМ, издваја се се за све медије, те само за штампање „Паљанских новости“, док се финансирање портала или видео-сервиса нашег медија одвија искључиво комерцијално – наплаћивањем рекламирања и претплате, те спонзорисаним текстовима!

Да ли је ово било превише компликовано за схватити наведеним одборницима и „квазиновинарима“ једне јавне установе, у чијем је оснивању, као највећа општина града Источно Сарајево, учествовала и Општина Пале?!

Битно је нагласити да ниједан члан колектива „Паљанских новости“ није политички опредијељен нити члан било које политичке партије, што не можемо рећи за „Радио ИС“, а што нам помаже да схватимо клевете на наш рачун и прљаву игру „политичких поданика“!

„Паљанске новости“ поносе се својим угледом и популарношћу у нашој општини, али и шире. Наше штампано издање излази у 1.000 примјерака, а од сљедеће године и више јер су становници других општина нашега града изразили жељу да читају наш магазин, а коју ћемо испунити са задовољством!

Поред тога, наш портал www.паљанскеновости.ба позиционирао се на сами врх локалних информативних портала, са више од 1.500 дневних прегледа, док један наш видео прилог у просјеку прегледа око 800 грађана, са само 47 претплатника Yоутубе канала и са циљном публиком у нашој општини, а која се, према овим подацима, проширила и на све општине града!

Због свега наведеног, сматрамо да је мишљење наших грађана најмјеродавнији показатељ квалитета једног медија, а које је „Паљанске новости“ позиционирало на сами врх медијског поднебља града Источно Сарајево!

Такође, овом приликом јавно захваљујемо начелнику општине Пале Бошку Југовићу, који је од самог почетка нашег рада препознао нашу жељу за доприносом развоју локалне заједнице, те помогао штампање магазина и на тај начин омогућио грађанима Пала да имају свој штампани медиј и јавно износе своје мишљење!

Овим путем захтијевамо ЈАВНО ИЗВИЊЕЊЕ Јавне установе „Радио ИС“ колективу „Паљанских новости“, који се издржавају својим часним и објективним радом, јер ћемо у супротном бити принуђени да укључимо надлежне институције да одбране нашу част!

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

5 − 1 =