Дејан Љевнаић: Јахорина свјетски ски-центар захваљујући Додику и Вишковићу

Јахорина је, захваљујући подршци предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Владе РС Радована Вишковића, дестинација вриједна пажње и ски-центар који са сигурношћу може парирати најбољим свјетским центрима, истакао је директор Олимпијског центра (ОЦ) “Јахорина” Дејан Љевнаић.

Љевнаић се у уторак у Источном Сарајеву састао са Додиком и Вишковићем, а на састанку је разговарано о инвестицијама које су у току на Јахорини, али и о представљању ове планинске љепотице у свијету. 

– Неизмјерно сам захвалан на подршци у сваком погледу, на залагању и помоћи приликом реализације сваке од многобројних активности. Интересовање које Додик и Вишковић показују за Јахорину нам је велики вјетар у леђа и учинићемо све да оправдамо указано повјерење које је у овим тренуцима од великог значаја за мене као директора, али и за све запослене у ОЦ-у – рекао је Љевнаић.

Јахорина је у посљедње три године једно од највећих градилишта у Српској, а након завршеног првог циклуса инвестиција, које су обухватале уређивање стаза и изградњу система вјештачког осњежавања, у току су озбиљни инвестициони пројекти. Помоћу више од 30 милиона КМ, који ће бити уложени у Јахорину, биће исказан пуни потенцијал ове планине.

– Уз подршку и помоћ предсједавајућег Предсједништва те Владе Српске, вриједно се ради на изградњи прве кабинске гондоле уз коју је у плану изградња и три километра нових стаза, те њихово осњежавање. Реализацијом тог пројекта, осим комфора, биће елиминисане гужве скијаша у зимској сезони – саопштили су из ОЦ “Јахорина”.

Додали су да је у току и замјена старог ски-лифта на Пољицама, а планирана је и замјена и модернизација комплетног система наплате услуга, као и инсталација нових капија и опреме на полазима лифтова те  први веб-шоп за продају ски-карата онлајн. Како наводе у ОЦ “Јахорина”, у припреми је и изградња најдужег алпин костера у овом дијелу Европе, који ће бити највећа љетна атракција на Јахорини, док се код вјештачког језера гради угоститељски објекат.

ОДГОВОРИ

Молимо вас да унесете коментар!
Молимо вас да овдје унесете своје име