“Дара из Јасеновца” најгледанији филм на основу просјечне зараде у кинима

0
647
 “Дара из Јасеновца” најгледанији је филм у Америци на основу просјечне зараде у кинима, остварио је изузетно позитивну критику репрезентативног сајта “Ротен томатос” (Роттен Томатоес), а публика је дала невјероватних 88 одсто позитивних оцјена. 

Остварење редитеља Предрага Антонијевића које се од петка, 5. фебруара, приказује у америчким биоскопима, остварило је велики успјех и током првог викенда приказивања забиљежило највећу просјечну зараду у односу на број биоскопа у којима се филм приказује, преноси б92.нет.

Остварена је просјечна зарада од 1.251 долар по биоскопу гдје се филм приказује, док је просјечна зарада по биоскопу за велике студијске филмове знатно мања, па је тако, на примјер, током протеклог викенда за филм “Мале ствари” износила 952 долара или “Крудс: Ново доба” – 910 долара.

Један од најочекиванијих европских филмова у америчким биоскопима “Супернова” је у другој недјељи приказивања имао просјечну зараду од 191 долар по биоскопу.

Занимљива је и структура публике која је током протеклог викенда гледала филм “Дара из Јасеновца”, па је 54 одсто од укупног броја гледалаца млађе од 35 година.

Од укупно испитаног броја, 91 одсто гледалаца ће филм препоручити, што је један од највећих икада забиљежених процената препоруке.

Филм се по заради налази на 18. мјесту америчке Бокс офис листе гледаности.

Филм “Дара из Јасеновца”, аутора Предрага Антонијевића и сценаристе Наташе Дракулић, који кроз судбину српске дјевојчице Даре прати страдање Срба, Јевреја и Рома у злогласном логору Јасеновац, кандидован је за награду “Оскар”.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here