Данас завршна презентација пројекта „Млади у акцији“

0
531

Завршна презентација пројекта „Млади у акцији“, која подразумијева развијање и провођење програма за сузбијање малољетничке делинквенције, биће одржана  данас, са почетком у 11.00 часова, у прес центру Спортског – пословног центра „Пеки“ Пале, саопштено је из Форум театра.

Како се наводи у саопштењу, том приликом биће приказан документарни филм о активностима пројекта и једноминутни филм о насиљу, који су реализовали чланови Клуба младих Пале и ученици Средњошколског центра „Пале“, у оквиру видео радионица.

„Лидерска организација на пољу превенције насиља у Источном Сарајеву, Форум театар је са тимом сарадника, користећи досадашње, дугогодишње искуство у раду са младима реализовао пројекат у неколико сегмената: тренинг вршњачких едукатора, рад Клуба младих, едукативне вршњачке радионице у школи, креативне радионице и онлајн кампање“, пише у саопштењу.

У саопштењу је наведено да је пројекат „Млади у акцији“ успјешно реализован од новембра 2019. до јула 2020. године, у циљу развијања и провођења програма за сузбијање малољетничке делинквенције и промоције здравог начина живота, те подизања свијести о родној равноправности код младића и дјевојака

„Стечене вјештине презентовања и знање о важним друштвеним темама, вршњачки едукатори су показали кроз реализацију едукативних радионица у школи. У оквиру пројекта реализоване су 42 едукативне радионице. Веома значајн сегмент пројекта биле су и креативне, видео и новинарске радионице, што је на креативан начин подигло ниво медијске писмености младих и подстакло њихову креативност“, изјавио је аниматор активности Клуба младих Витомир Митрић.

Пројекат „Млади у акцији“ реализован је уз подршку Општине Пале у склопу Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану, који финансира Европска унија, а спроводи Развојни програм Уједињених нација  (УНДП).

Током завршне презентације, партнерима на пројекту биће уручене слике и осликане платнене торбе које су настале на креативној радионици енкаустике.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here