Danas toplo i nestabilno

0
642

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno, toplo i nestabilno vrijeme, s povremenim lokalnim padavinama i poslijepodnevnim pljuskovima sa grmljavinom.

Ujutro će preovladavati pretežno oblačno u uskom pojasu na sjeveru. Na zapadu i istoku će biti promjenljivo, a na jugu sunčano vrijeme. Oko rijeka i po kotlinama maglovito.

Tokom dana očekuje se sunčano i toplo vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a na jugu i istoku će biti vruće, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Dnevni razvoj oblačnosti će u poslijepodnevnim časovima usloviti nestabilnosti u planinama centralnog pojasa od jugozapada do istoka, nešto izraženije na jugoistoku visoke Hercegovine i u gornjem i srednjem Podrinju.

Predveče se očekuje nestabilno i na sjeverozapadu i sjeveru, dok na istoku postoje uslovi za lokalne nepogode.

Duvaće sjeveroistočni vjetar umjerene jačine, na jugu zapadni, a u zoni nestabilnosti prolazno mahovit i pojačan, promjenljivog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 23 do 28, na istoku i jugu oko 30, u višim predjelima od 21 stepen Celzijusov.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Sokolac 13, Mrkonjić Grad i Istočno Sarajevo 15, Rudo i Ribnik 16, Banjaluka, Doboj i Novi Grad 17, Bijeljina, Bileća i Prijedor 18 i Trebinje 21 stepen Celzijusov.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here