Данас подјела пакета помоћи женама у Палама

0
604

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске у оквиру пројекта „Формирање gender tima и иницирање иновативне gender акције за родно одговорно буџетирање на регионалном нивоу Сарајевско – романијске регије“, данас ће подијелити 200 пакета помоћи женама у Сокоцу, Палама и Источном Новом Сарајеву, саопштено је из овога Министарства.

Како се наводи у саопштењу, један пакет помоћи садржи 15 товних малих пилића, 30 килограма стартера, 50 килограма гровера, 10 килограма финишера и пет кесица потребних витамина.

У саопштењу је наведено да ће подјела пакета у Сокоцу бити организована у 7.00 часова, на полигону преко пута пијаце, гдје ће 130 пакета моћи преузети општине Рудо, Вишеград, Чајниче, Рогатица, Ново Горажде, Соколац и Хан Пијесак.

У Палама у 9.30 часова, на платоу општине, 35 пакета помоћи моћи ће преузети општине Пале и Источни Стари Град.

У Источном Новом Сарајеву подјела 35 пакета биће организована у 11.00 часова, у мјесту Миљевићи бб, код цркве Свети Ђорђе, за општине Источно Ново Сарајево, Трново и Источна Илиџа.

У Палама ће сутра у 9.30 часова, испред Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, изјаве дати руководилац ПЈ Соколац мр Јелена Мићић.

Пројекат под називом „Формирање gender тима и иницирање иновативне gender акције за родно одговорно буџетирање на регионалном нивоу Сарајевско – романијске регије” које имплементира Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, подржава UN Women, уз финансијску подршку Шведске, а у партнерству са Gender центром Републике Српске.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here