Данас киша и пљускови, послије подне разведравање

0
534

Нестабилно вријеме данас се очекује у свим крајевима Републике Српске и Федерације БиХ.

Током дана постојаће услови за кишу и грмљавину, а послије подне се очекује постепено разведравање.

Највиша дневна температура ваздуха од 17 до 23, на југу и сјеверу око 25, на планинама од 15 степени Целзијусових, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос је у већини крајева облачно, киша пада на сјеверу и понегдје у централним крајевима, док је на југу претежно ведро.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница четири, Чемерно девет, Калиновик, Хан Пијесак и Иван Седло 10, Гацко и Соколац 11, Бугојно и Ливно 12, Сарајево, Мркоњић Град и Шипово 13, Билећа, Зворник, Бихаћ, Рибник, Градачац, Тузла и Сребреница 14, Бијељина, Вишеград, Добој, Нови Град, Сански Мост, Рудо, Широки Бријег, Србац и Фоча 15, Бањалука, Приједор, Требиње 16, Мостар 17, те Неум 18 степени Целзијусових.

Највише кише, 33 литра по метру квадратном, у протекла 24 часа пало је у Добоју, затим у Шипову 24, у Српцу 23, у Мркоњић Граду 20, у Рудом 18, на Хан Пијеску 17, у Бањалуци и Калиновику 16, у Бијељини 15, у Новом Граду 13, у Приједору 12, у Рибнику девет, у Фочи осам, у Зворнику и Вишеграду седам, у Сребреници шест, у Гацку пет, на Сокоцу четири, а само један литар у Билећи.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here