Да ли се епидемиолошка ситуација у Српској погоршава?

0
692

Може се рећи да се епидемиолошка слика у Републици Српској поново погоршава, с обзиром на то да је у посљедњих седам дана регистровано 128 нових случајева заражених вирусом корона.

Након попуштања мјера очекивано је било да ће доћи до благог пораста, међутим бројке које свакодневно објављује Министарство здравља и социјалне заштите подсјећају на оне које су биле актуелне током врхунца пандемије.

Република Српска није једина која биљежи повећан раст заражених. Србија најављује повратак рестриктивних мјера због повећања броја заражених.

На сву срећу, број смртних случајева није повећан.

Данас је српски члан Предсједништва БиХ, Милорад Додик поручио да ситуација са короном и даље пријети да буде озбиљна и да би Влада и Кризни штаб требало да подузму додатне потребне мјере како би се сузбило ширење вируса.

„Очигледно да, сви смо олако схватили и прихватили – у региону мислим – да је корона вирус прошао, то није тако, напросто није тако, и требамо да видимо на који начин сада нама овђе пријете друге дестинације из окружења гђе видимо да се то појачава“, каже Милорад Додик, предсједник СНСД.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here