Цвијановићева опозицији: Процијенила сам да бисте били штетни по интересе грађана Српске

0
545

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да опозицију приликом доношења уредби са законском снагом није консултовала, јер је процијенила да не би, како каже били конструктиван фактор у доношењу брзих рјешења, те у рјешавању питања важних за грађане.

– Све уредбе донесене су у складу са Уставом. Да вас укључујем, процијенила сам да бисте ми отежали посао као предсједнику Републике. Процијенила сам да бисте опструисали доношење добрих рјешења за привреду и грађање. Процијенила сам да бисте били штетни по интересе здравства и здравственог сектора. Такође, процијенила сам да бисте опструисали доношење уредби којима се омогућава провођење наставног процеса у области основног, средњег и високог образовања – навела је Цвијановићева.

Она је поручила да пред грађанима Српске стоји чисто и да нема чега да се стиди.

– Ви мени да говорите да се стидим, кога, вас, чега? Пред грађанима чисто стојим и за разлику од вас сав свој политички живот сам посветила томе да грађанима буде добро и добила сам прилику да то покажем. У политици имате моменат када само „прљате“ некога, али и други моменат који је важнији, а то је када морате показати да знате да радите – рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, опозиција прича и ради шта хоће, говори функционерима Српске да лажу.

– Зашто нисте побиједили на изборима? Шта мислите ко сте ви? Ви можете да кажете да смо ми багра!? Ви сте народни посланици и такво понашање треба да вам служи на част. Шта мене брига шта ви мислите, али када сте у институцијама онда се понашајте у складу са тим, јер шаљете поруку грађанима. До сада сте је посали наопако – рекла је Цвијановићева.

Она је напоменула да опозицији није ништа у интересу и да за све говори да је лоповлук.

– Ми овдје да трпимо ваш терор!? Срам вас било, какви сте ви посланици и ко вам је дао повјерење. Ово је срамота за институције и срам вас било шта овдје добацујете – навела је предсједница Републике.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here