Цвијановић: Прати се ситуација, тешко да ће бити враћене укинуте мјере

0
556

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће надлежне институције Српске пратити ситуацију у вези са вирусом корона, али да не може да вјерује да ће бити враћене на снагу почетне мјере за сузбијање епидемије, попут полицијског часа и ограниченог кретања.

– Тешко је сада говорити о томе да ли ћемо враћати неке од оних мјера које су биле потребне у периоду када је избила епидемија, када смо имали велики број тешких случајева заразе који су завршавали на респиратору или са тешком клиничком сликом – рекла је Цвијановић новинарима у Власеници.

Она је истакла да је ситуација данас нешто другачија од почетне, јер су скоро све мјере, сем двије-три, укинуте.

– Имате бројеве који на први поглед дјелују алармантно, кад кажете да имате 60 заражених, али знамо да је то у условима када се људи друже, излазе, одлазе на посао, у кафане, немате никакве посебне рестрикције – навела је Цвијановићева.

Предсједница Српске је апеловала да се становништво придржава свих мјера које прописује струка – физичке дистанце, понашања у затвореном простору и броја окупљених.

– Свуда, и у региону, имамо повећан број заражених, али знамо да је то у условима кад нема посебне рестрикције – констатовала је Цвијановић.

Цвијановић је додала да ће институције пратити епидемиолошку ситуацију и у складу са тим предузимати мјере.

– Али, не могу да вјерујем да ћемо поново ући у фазу да имамо полицијски час, ограничено кретање, да људе држимо у кући, да не иду на посао. Тешко, али пратићемо – закључила је Цвијановићева.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here