Cvijanović: Orkestrirana kampanja protiv MUP-a izašla iz okvira normalnog

0
512

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas u Pelagićevu da orkestrirana kampanja protiv MUP-a Srpske izlazi iz okvira normalnog i poručila da se Srpska nikada neće odreći svoje policije, koja je garancija njenog opstanka.

„Ovo je postala vrlo histerična i problematična situacija i atmosfera koja se kreira“, rekla je Cvijanovićeva novinarima povodom optužbi ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića na račun MUP-a Srpske.

Cvijanovićeva je istakla da je evidentno da već godinu dana traju različiti orkestrirani napadi na MUP Srpske.

„Sjećate se priča o militarizaciji kako mi nabavljamo neko oružje koje ne znam čemu treba da služi, a niko od tih ljudi, uključujući ministra bezbjednosti BiH i sve ljude koji u ime Saveza za promjene sjede u sarajevskim foteljama, nikada nije rekao niti problematizovao bilo koju nabavku oružja u Federaciji, odnosno kantonima“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da se u FBiH oružje nabavljalo kako je ko htio, a to nikada nije bilo medijska tema niti se ikada neko usprotivio tome, ali onda kada je MUP odlučio nakon mnogo godina nenabavljanja zbog određenih pravila i svih razloga, onda je krenula histerična antikampanja protiv MUP-a Srpske.

Prije toga, podsjetila je premijer Srpske, pričalo se o paravojnim formacijama.

„Već tada su postojala vrlo organizovana nastojanja da se MUP problematizuje i to nikada nije ni prestajalo. Međunarodna zajednica nikada neće prežaliti ono vrijeme kada nismo kroz reformu policije prihvatili da se odreknemo naše policije“, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da se Srpska neće odreći svoje policije.

„Policija Srpske je garancija opstanka naše Republike. Policija je jedina uniformisana sila Srpske. Nećemo dozvoliti da nam se to oduzme. Uloga i pozicija policije je jasna“, rekla je Cvijanovićeva.

Isto tako, dodala je ona, zadatak policije je da svoj posao obavlja adekvatno, profesionalno i organizovano, a obaveza Vlade jeste da im obezbjeđuje sve bolju materijalnu situaciju i uslove, što i radi.

„Sada će biti obuhvaćeni kroz povećanje plata, imali smo nabavku oružja i uniforme, napravili smo nekoliko izuzetno modernih centara za obuku naše policije. Mi ulažemo, to je resurs u koji treba ulagati“, istakla je Cvijanovićeva i naglasila da je ova orkestrirana kampanja, koja se svela na to da se neko diskredituje, izašla iz okvira normalnog.

Ona je rekla da se ide u susret izborima, ali da nema programa koji se suprotstavljaju jedni drugima niti se mjere snage na osnovu politika koje promovišu, nego se sve svelo na običnu ljudsku diskriminaciju.

Cvijanovićeva je istakla da zna da građani cijene ono što se radi u Republici na osnovu postignuća i rezultata, a ne tako što „prljate i packate“ koga god stignete.

Mektić je nedavno izjavio, ne navodeći dokaze, da „vrh MUP-a Republike Srpske diluje drogu“.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here