Цвијановић: Опозиција упрља свако важно национално питање

0
88

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да замјера опозицији у Народној скупштини што свако високо рангирано политичко или национално питање мора да буде упрљано на овај или онај начин.

Цвијановићева је истакла да не препознаје да у свим политичким партијама постоји једнак жар, жеља, воља или одговорност према Републици Српској и њеним грађанима.

“Годинама не постоји ниједна високо позиционирана политичка тема, а да је нису настојали упрљати. То је политика која је штетна по грађане, њихове интересе и институције Српске”, рекла је Цвијановићева у наставку посебне сједнице Републике Српске.

Цвијановићева је навела да је дошло вријеме да сви политички представници Републике Српске буду поносни ња оно што им је Устав дао.

“Треба да се сјетимо да тај устав треба очувати и да се сјетимо да требамо вратити оно што припада Републици Српској. Бојим се да ће уз овакав начин политичког дјеловања, са опозицијом која на овај начин упрља сваку важну политичку и националну тему, тај пут бити тежи, али неће бити немогућ”, навела је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, у рукама посланика лежи институционална и уставна моћ да донесу коначну одлуку о ономе што је српски члан Предсједништва БиХ процијенио штетним по виталне интересе Републике Српске.

Цвијановићева је рекла да су испоштовани закључци Народне скупштине, као и да су заштићени интереси Републике Српске, те да је на народним посланицима да покаже да одлуку о тако важним питањима доноси Народна скупштина.

У Народној скупштини је у току пауза до 18.00 часова, када ће се посланици изјаснити о тачки дневног реда.

Постави одговор

Молимо унесите свој коментар!
Овдје унесите своје име

14 + 7 =