Цвијановић: Одлука ДНС-а не може да поремети изборни процес

0
665

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић изјавила је да излазак ДНС-а из владајуће коалиције не може да поремети изборни процес, нити даљи развој и изградњу Републике Српске.

Цвијановић је навела да јесте необично да се ово дешава на почетку кампање за предстојеће изборе, али да би било необично и да се настави неки ангажман без довољно искрености и међусобног повјерења.

Она је додала да је ријеч о одлуци ДНС-а на коју имају право, али да апсолутно не стоје ствари које се адресирају према СНСД-у.

– Свако има право на своје мишљење, али немате право да будете неискрени, да лијепите етикете и да говорите да вам је неко развалио политичку партију. Политичке партије се чувају тако што имају адекватно руководство и структуру. Не може вам нико развалити партију, ако ви знате њом да управљате – поручила је Цвијановић.

Она је истакла да владајућа коалиција наставља да функционише.

– Наравно, говорим о свима онима који желе да буду у коалицији, њих је већ много и очекујемо добре изборне резултате и сарадњу која ће бити јача на локалном и на републичком нивоу, те на нивоу БиХ – додала је Цвијановић.

На питање шта ће бити са кадровима ДНС-а на бројним позицијама, Цвијановић је одговорила да је један сценарио да се они замијене другим кадровима у оквиру коалиције, а други да промијене мишљење.

Предсједништво ДНС-а одлучило је на јучерашњој сједници да ова странка излази из владајуће коалиције у Републици Српској и на нивоу БиХ.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here