Цвијановић: ФБиХ љубоморна због чврстих веза Српске и Србије

0
548
Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас да негативни коментари федералних политичара о посјети Бањалуци предсједника Србије Александра Вучића, као и о Српској, показују да код њих и даље постоји мржња и нетрпељивост према другачијима.

Цвијановићева је рекла су коментари бошњачких политичара показују и њихову љубомору, јер оно што Српска има са Србијом они немају ни са ким.

– Наше колеге из ФБиХ су љуте на такву једну чињеницу, јер знају колико је чврста веза Србије и Српске, да је искрена, да је то ствар одговорности, принципа, љубави, међусобног разумијевања, али и задовољства да можемо заједно да радимо. Они су љубоморни на оно што имамо са Србијом јер тако нешто немају ни са ким. Све што је везано за концепцију БиХ је велика лажна слика. Оно што ми имамо са Србијом је нешто чиме би се сваки народ похвалио – рекла је Цвијановићева новинарима у Новом Граду.

Она је истакла да Вучићева посјета показује како треба сарађивати, за шта бошњачки политичари из ФБиХ одавно нису способни.

– Овдје је ствар да покажете да Србија, као што је рекао Вучић, осјећа одговорност обавезу, а има и жељу и задовољство да помаже грађанима Српске. Нас веже много више од било какве критике са стране. Подршка свим нашим напорима у Српској и свему што нам је Србија дала треба бити показатељ свега што заједно можемо да успијемо, да правимо добре ствари и реализујемо значајне пројекте – рекла је Цвијановићева.

Она је изразила бескрајну захвалност Србији на челу са Вучићем јер су промијенили однос према Српској, напомињући да Србија кроз тај однос жели да остави траг у свакој општини Српске и да грађани знају да могу да се ослоне на њу, што је за њих јако важно.

Коментари

Please enter your comment!
Please enter your name here